Radionica Boja i broj – STEAM vjeverica

Radionica Boja i broj – STEAM vjeverica Gorana Mahovlića održana je u četvrtak, 26. svibnja u Klubu Vjeverica.

O radionici:
Na radionici polaznici su se bavili izradom jednostavnog elektroničkog sklopa koji je zapravo mali uređaj kojim su se povezivale boje i brojevi na vrlo intuuitivan način uz upotrebu svega nekoliko tipki.

Fotografije radionice nalaze se na sljedećoj poveznici: https://www.flickr.com/photos/lomodeedee/albums/72177720300483577/with/52129722222/

O voditelju:
Goran Mahovlić
razvojni je inžinjer za tehnologije pametnih gradova i open source hardver projekte u domaćem i međunarodnom kontekstu. Teško se suzdržava da ne rastavi skoro svaki uređaj koji mu dođe u ruke. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, od hakiranja kineskih proizvoda, prenamjene raznih odbačenih uređaja do ozbiljnog igranja tehnologijom i programiranja mikrokontrolera. Goran je tehnički koordinator udruge Radiona i PM FPGA projekta. Do sada je vodio niz uspješnih radionica i prezentacija, redovito sudjeluje na Radioninim projektima i izložbama te je voditelj i osnivač Radionine SmartZG pametne mreže. Član je projekta Otvorena Mreža koji se zalaže za dostupan i otvoren internet. Su-osnivač je start-upa Intergalaktik za open source projekte. Do sada predavao na nizu međunarodnih konferencija i sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu. Goran je i jedan od osnivača portala Lemilica.com za koji i piše.