Radionica slikovnice Kristijana Ugrine

Radionica slikovnice Kristijana Ugrine sa članicama i članovima Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba i Kluba Vjeverica krenula je 16. veljače u prostorima udruge.

Korisnici udruge kroz nekoliko će sesija radionice sudjelovati u stvaranju slikovnice.

Foto: Radiona.org (cc)

Cijelu galeriju možete vidjeti ovdje: https://www.flickr.com/photos/lomodeedee/albums/72177720300487214

Kristijan Ugrina rođen je 1972. u Zagrebu. Kao dječak upisao se 1982. u ZKM-ovo Učilište i odmah počeo sudjelovati i u profesionalnim ZKM-ovim predstavama, ali i predstavama drugih zagrebačkih kazališta (GDK Gavella, ZGK Komedija, GK Trešnja). Diplomirao je glumu na ADU u Zagrebu i 1997. dobio stalni angažman u ZKM-u, u kojem je i danas zaposlen. Osim u ZKM-u radio je skoro u svim zagrebačkim kazalištima i kazališnim grupama. Glumio je i u Pečuhu i Starom Gradu te je dosad odigrao više od 50 različitih predstava među kojima je veliki dio dječjih. Tumačio je uloge u desetak filmova (Večernja zvona L. Zafranovića, Puška za uspavljivanje H. Hribara, Rusko meso L. Nole, Priča iz Hrvatske K. Papića, Metastaze B. Schmidta, Crvena prašina Z. Ogreste), nekoliko TV serija (Dobre namjereTužni bogatašMamutica), a uspješno se okušao i kao voditelj TV emisija (HugoModul 8HladijatorInformativka). Osnivač je Udruge Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura gluhih – DLAN i Tejotra UHLOD. U nekoliko prigoda okušao se kao redatelj, ali i kao voditelj dječjih radionica. Osnivač je i voditelj festivala Mali grad Faros u Starom Gradu na Hvaru. Napisao je nekoliko dramskih tekstova za djecu te slikovnicu Europica.

Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: Petar PanKristofor KolumboAlan FordŽena bez tijelaRužno pačeBrak Marije BraunPoletGulliverova putovanjaVeliki GatsbyAna Karenjina.

Biografija preuzeta sa ZeKaEm-ove mrežne stranice: https://www.zekaem.hr/