Krenule kazališne probe u CeKaTe-u

Naše Vjeverice pripremaju kazališnu predstavu zajedno s redateljem Lovrom Krsnikom i glumcem Kristijanom Ugrinom uz asistenciju Roke Ševerdije kojem je ovo i dio pripreme za prijemni ispit na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Tekst predstave nastaje u radnom procesu izrade slikovnice s Kristijanom Ugrinom kao dio istog projekta te će na kraju tekst biti objavljen mrežnim stranicama projekta.

Vjeverice već mjesecima zajedno s Lovrom Krsnikom sudjeluju u dramskoj grupi kao dio priprema za predstavu i rada na izvedbenim umjestima koje korisnici udruge najviše vole.

O voditelju:
Lovro Krsnik je magistar kazališne režije i radiofonije, a diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radio je kao asistent redatelja brojnim svjetski poznatim režiserima, : Magelliju, Dolenčiću(Dekanova i Rektorova nagrada za operu “Carmen”), Brezovcu, Kunčeviću, Slađani Kilibardi i Mladeni Gavran te Damiru Lončaru u našim glavnim gradskim kazalištima. Lovro radi kao profesor u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu, vodi glumačke grupe u Teatru Puna Kuća, a vodio je i međunarodne radionice unutar europskih projekata (Digital world for inclusion, B.I.G. D.E.A.L. i Yes, we are in). Dramske tehnike koristi u radu s osobama s mentalnim izazovima i oštećenjima udruga: Ambidekster klub, Klub Vjeverice i Ludruga.  Član je HCDOa i HDDUa. Više godina vodi dramske radionice kod Vjeverica, što nudi vrlo važan kontinuitet rada. On će se kreativno nadovezivati na rad Kristijana Ugrine s kojim će činiti kreativni voditeljski tim.